Spilleregler Fossil Fever

Fossil Fever

Spillets mål

  • Lad den aktuelle blok falde ned på spillefeltet for at opløse kombinationer af 4 eller flere ensfarvede blokke.
  • Fjern alle blokkene over markeringen for at nå dybere ned i jorden og dermed afdække flere blokke.
  • Indsaml de begravede fossiler for at få mere spilletid.

Spillemåde

Du kan flytte kranen frit over spillefeltet og dermed placere blokkene, hvor du vil. Du har et ubegrænset antal af blokke til rådighed.

Fossil Fever

Når en blok lander, så den danner en kombination af mindst 4 ensfarvede blokke, forsvinder den gruppe af blokke. Hvis blokke, som lå ovenpå den opløste gruppe, lander på ensfarvede blokke, kan det udløse en kædereaktion.

Bemærk: Ofte er store grupper af ensfarvede blokke allerede placeret på spillefeltet. Disse forsvinder først, når endnu en blok er tilføjet.

Fossil Fever

For at komme igennem spillet skal du fjerne de blokke, der ligger over markeringen. Når dette er gjort, vil du automatisk grave et par meter dybere ned i jorden, hvor nye blokke kommer til syne.

Fossil Fever

For at komme dybere ned i jorden og forlænge spilletiden, som ved start er meget kort, skal du indsamle fossiler. Fossiler bliver automatisk indsamlet, så snart der ikke ligger nogle blokke ovenpå fossil-blokken.

Styring

Som udgangspunkt, styrer du i Fossil Fever kun kranen i toppen af skærmen.

  • Bevæg musen til højre eller venstre -> Kranen flyttes til højre eller venstre.
  • Venstre museklik -> Den aktuelle blok falder ned.
  • Højre museklik eller tryk på mellemrumstasten -> Skifter den aktuelle blok ud med den næste blok i kranen.

Boret

Fossil Fever

Når du fjerner blokke hurtigt efter hinanden, vises et bor i stedet for den aktuelle blok i kranen. Boret kan, som en almindelig blok, styres til at falde hvorsomhelst på spillefeltet. Boret borer sig ned igennem blokkene og kan dermed fjerne en hel kolonne af blokke.

Bemærk: Hvis boret rammer en af de specielle blokke holder den automatisk op med at bore.

Specielle blokke

Fossil Fever

Specielle blokke kan genkendes fordi de har et symbol på forsiden. Effekten af en særlig blok udløses, når blokken er med i en gruppe, som bliver fjernet. Hvis du f.eks. vil aktivere en rød speciel blok, som kaldes en "Bombe", skal du gruppere den sammen med mindst 3 andre røde blokke.

Bombe

Fossil Fever

Bomben fjerner alt indenfor en radius af 3 blokke fra der, hvor bomben står. Hvis andre Bomber står indenfor den radius bliver de også aktiveret, alle andre specielle blokke vil dog blive ødelagt.

Lydbølge

Fossil Fever

Lydbølgen fjerner hele den række som den indgår i på spillefeltet. Dette kan, ligesom med boret også aktivere andre specielle blokke.

Farve-Joker

Fossil Fever

Farve-Jokeren fjerner alle blokkene af samme farve fra spillefeltet. Det udløser ofte en større kædereaktion, så denne specielle blok særligt sjælden.

Point og tid

Handling
Point
Fjern en gruppe af blokke
50 per blok
Bonus for kædereaktion
+25% per trin
Grav et niveau dybere ned (50m)
1.000
Epoke spring (1000m)
10.000
Fossil-Blok imdsamlet
2.500

Tips og tricks

  • Lad være med at lade blokkene falde hurtigt og tilfældigt. Kig på spillefeltet og undersøg - Hvor ligger de specielle blokke? Hvor er fossilerne? Hvor på spillefeltet kan du udløse kædereaktioner?
  • For at få et bor hurtigst muligt skal du undlade at bruge de blokke, der ikke skaber en kombination af mindst 4 ensfarvede blokke. Her er "bytte funktionen" meget nyttig!
  • Når du kommer længere frem i spillet, bliver det sværere at finde kombinationer. Så kan det være en hjælp, hvis du gemmer de tidligere optjente bor, og først bruger dem senere i spillet.
  • Vær forsigtig, hvis en bombe blok ligger tæt på andre specielle blokke. Sørg for at bruge de andre specielle sten før du aktiverer bomben, ellers bliver de ødelagt.