Spilleregler Maya Whiz

Maya Whiz

Spillets mål

 • Marker grupper af kort, som tilsammen danner summen 11.
 • Start nedenfra og fjern kort-pyramiderne så hurtigt som muligt.
 • Jo flere kort, du formår at fjerne uden at bruge hjælpekort, desto flere ekstra seriepoint får du.
 • Hvis du danner en lang serie, bliver du belønnet med en "Fire mode", som varer et kort stykke tid. Her fjernes ekstra kort hver gang du danner en kombination.

Spillemåde

Maya Whiz
Maya Whiz
Maya Whiz
 • For at en gruppe af kort fjernes fra pyramiden, skal de markerede kort tilsammen svare til summen 11.
 • Du kan kun fjerne kort, der er frie, dvs. som ikke er tildækkede af andre kort. Et frit kort fremhæves også ved, at det lyser.
 • Hvis du danner en lang serie, bliver du belønnet med en "Fire mode", som varer et kort stykke tid. Her fjernes ekstra kort hver gang du danner en kombination.
Maya Whiz
 • Hvis du ikke kan finde flere kombinationer i pyramiden, kan du benytte de to hjælpekort forneden. Du kan også klikke på de skjulte kort for at få nye hjælpekort. Fortsæt med at trække nye kort indtil du igen kan danne en gruppe, der tilsammen danner summen 11.
 • Når du har opløst en række af pyramiden, kommer nye kort til syne fra toppen af skærmen - Altså er der ingen "levels".
 • Spillet er forbi, når tiden er udløbet.

Styring

Styringen i Maya Whiz er meget enkel.

 • Klik på et kort med venstre museknap for at markere det. Kun kort, der ikke er tildækkede af andre kort, kan markeres.
 • Så snart du har markeret et antal kort, der tilsammen danner summen 11, forsvinder disse kort automatisk.
 • Hvis du ombestemmer dig, kan du fravælge et tidligere valgt kort ved at klikke på det igen. Med MELLEMRUMSTASTEN kan du også hurtigt fjerne alle markeringer.

Jokeren

Maya Whiz

Jokeren kan være af enhver værdi. Marker et antal kort (højst samlede sum 10) og marker derefter jokeren.

I modsætning til hjælpekortene, afbryder jokeren ikke din aktuelle serie! Altså, kan jokeren hjælpe dig med at danne en lang serie eller forstætte en serie, hvis du er i en vanskelig situation.

Men pas på: Du har kun en joker per spil. Undtagelse: Hvis du bruger en Power-Up "Ekstra Joker".

Fire mode

Maya Whiz

Hvis du indenfor kort tid danner en lang serie, bliver du belønnet med "Fire mode". Du kan se, hvor tæt du er på at nå "Fire mode" ved at kigge på de to slangehoveder nederst i spillefeltet. Når slangehovederne rører hinanden, bliver "Fire mode" aktiveret i nogle sekunder.

I "Fire mode" bliver ekstra kort fjernet, hver gang du danner en kombination, der giver summen 11. På den måde får du point, ikke kun for den kombination, du laver, men også for de nabokort, som automatisk bliver fjernet sammen med kombinationen. Desuden får du i "Fire mode" flere point per kort, der fjernes, end i normal mode.

Når du først er kommet i "Fire mode" er det muligt at forlænge denne mode, hvis du fortsætter med at danne kortserier i et hurtigt tempo.

Specielle kort

Specielle kort kan kendes på farven og på det specielle symbol, som står under tallet på kortet.

Ekstra Tid

Maya Whiz

Hvis du bruger et tidskort, får du nogle værdifulde ekstra sekunders spilletid. Når du spiller med en "Ekstra tid" Power-Up, får du et ekstra sekund for hvert tidskort.

Multiplikator

Maya Whiz

Multiplikator kortet belønner dig ved, at du får din aktuelle serie-level ganget med 1000 i bonuspoint. Hvis du vælger en "Ekstra multiplikator" Power-Up øges antallet af multiplikator kort i spillet.

Bombe

Maya Whiz

Hvis du danner en kombination med bombekortet, fjernes en hel række af pyramiden. Du får point for alle kort, der fjernes med bomben og din aktuelle serie er ikke afbrudt. Bemærk: Bombekort kommer kun, hvis du spiller med en "bombe" Power-Up.

NYHED! - Power-Ups

Maya Whiz
 • For første gang hos GameDuell, kan du i spillet Maya Whiz vælge mellem 5 forskellige Power-Ups, før du spiller en duel. Du kan f. eks. vælge ekstra spilletid, bombekort eller en ekstra joker.
 • Hver spiller kan vælge 3 forskellige "Power-Ups" og dermed tilpasse spillet helt efter eget behov. Dine modspillere har naturligvis også denne mulighed! Det er ikke muligt, at en spiller med "Power-Ups" spiller mod nogen uden "Power-Ups".
 • "Power-Ups" er kun tilgængelig for præmie-spillere i dueller med entré.

Point og tid

Aktion
Point
Kort fjernet
100 per kort
Bonus for serie
+50 x serielevel (f. eks. +400 for serie af 8 kort)
Multiplikator kort
1000 x serielevel
Tidskort
+4 sekunder extra tid

Tips og tricks

 • Udover at være hurtig, er nøglen til en god score at danne lange serier. Brug derfor kun hjælpekortene, når der ikke er flere kombinationer i pyramiden.
 • For at danne lange serier, hjælper det at se længere oppe i pyramiden. Prøv først at fjerne kort, der dækker andre kort, som du kan bruge i din næste kombination og dermed fortsætte din aktuelle serie.
 • Jokeren er dit "es i ærmet": Hvis en lang serie er truet, fordi der ikke er flere kombinationer i pyramiden, kan du bruge jokeren til at fjerne de i vejen liggende kort - Dermed forbliver din serie uafbrudt!